Akershus Auto

Kjølebil

Kjølebiler for ethvert behov

Ser du etter ny kjølebil? Har du kjølevarer som mat, medisiner eller blomster som skal transporteres trygt og uten varmetap, året rundt? Med en kjølebil fra Akershus Auto AS er du sikret topp kvalitet, service og oppfølging. Alle våre kjølebiler leveres med «full pakke» – det vil si kjøl, frys og varme. På denne måten er varene dine godt beskyttet, uansett om det er 25 minus eller 25 plussgrader ute.

Akershus Auto AS er din ekspert på kjølebiler, og vi kan tilby et stort utvalg av ferdigbyggede kjølebiler klare for levering.
Hvorfor vente et halvt år på ny kjølebil når vi kan levere umiddelbart?

Se alle våre ferdige kjølebiler her.

Har du helt egne ønsker og spesifikasjoner til din kjølebil, kan våre eksperter hjelpe deg å bygge den perfekte kjølebilen.

Markedets høyeste nyttelast?

Inntil 860kg

Kjølebiler bygget på stjernekvalitet

Akershus Auto AS bygger kjølebiler nesten utelukkende på Mercedes-modeller.
Uansett om du ser etter store, små, eller spesialbyggede kjølebiler – våre Mercedes kjølebiler gjør jobben: 

Mercedes Sprinter er en effektiv og pålitelig arbeidshest som ofte velges av dem som ser etter ny kjølebil. Velger du en Sprinter kjølebil med forhjulsdrift får du en gunstig startpris, ekstra nyttelast, samt lavere lastekant enn med bakhjulsdrift. Som fører drar du nytte av det intelligente betjenings- og visningskonseptet samt det modulbaserte oppbevaringssystemet, som i likhet med utvalget av multimedie- og førerassistansesystemer kan tilpasses perfekt til bruksområdet som kjølebil.

Mercedes Vito byr på høy kvalitet, god driftsøkonomi, fleksibilitet og sikkerhet for deg som trenger ny kjølebil. Takket være innovative assistanse- og sikkerhetssystemer er kjøringen sikrere enn noensinne. Utvalget av driftstyper er også enestående: velg blant forhjuls-, bakhjuls- eller firehjulsdrift. Så er det opp til deg å velge det som passer best for din kjølebil.

Skapbil

Kjølebil, med en kjølebil transporterer du varer som mat, medisiner og blomster uten varmetap, året rundt. Alle kjølebiler fra Akershus Auto AS leveres komplett med kjøl, frys og varme. Med vårt solide, egenutviklede skap kan du faktisk kjøre med større nyttelast enn det andre leverandører kan tilby. Våre kjølebiler kommer med Thermo King-aggregat med mulighet for nattdrift som standard.

Spesialbygde kjølebiler med egenutviklede skap

Våre kjølebiler er påmontert vårt egenutviklede og solide skap, som gjør at du selv med skap og løftelem kan kjøre både kjøle- og frysevarer. Dette er ikke mulig med vanlige standardskap, grunnet varmetap og liten isolasjon i tynne vegger. Våre skap har 6 cm tykke isolerte vegger og tak, samt et 9 cm tykt isolert gulv. Med våre skap kan du kjøre frys i skapet uten varmetap – selv på varme sommerdager. Våre løsninger gir dessuten din kjølebil større nyttelast enn det andre leverandører kan tilby. Det sier seg selv at det er god økonomi.

Våre skap har også foringer i innfestingen på bilens ramme. Dette for å bidra til å absorbere støt og bevegelser under kjøring, slik at skapet skal være ekstra holdbart over lang tid. Skapene har også en ekstra kraftig helsveiset portal ved bakre åpning – som er festet innvendig i veggene og beskyttet med pyntekanter i aluminium. 

Skapene kan leveres med ATP sertifikat på enten FNA eller FRC godkjenning.

ATP

Sertifisering

Sertifisering av skap/påbygg til kjølebil

For at et skap/påbygg skal bli GDP sertifisert må skapet/påbygget først ha et ATP sertifikat på enten FNA eller FRC godkjenning. ATP er en internasjonal avtale om transport av lett bedervelige næringsmidler. Det er to kategorier av ATP-godkjente skap/påbygg: FNA og FRC

F – Betyr at det er et kjøl/frys aggregat montert 
N – God/normal isolasjon (isolasjon beregnet for kjøl) 
R – Tykkere/bedre isolasjon (isolasjon beregnet for frys) 
A – Temperaturer fra +12 til 0 grader 
C – Temperaturer fra +12 til -20 grader 

Vi leverer kjølebiler med følgende standard:

  • Skap med integrerte surreskinner
  • Skap med integrerte støt-/beskyttelsesplater langs gulv
  • Skap med integrerte stålbraketter i fremre vegg og tak for montering av aggregat, etc.
  • Integrerte kanaler for trekking av rør ved påmontering av aggregat
  • Integrerte kanaler for trekking av strøm til montering av ryggekamera
  • Ekstra forsterkede overganger innvendige hjørner av skap
  • Ekstra dør på høyre side m/dryppkant over
  • LED-belysning innvendig av skap
  • Underkjøringshindre for ekstra trygghet
Thermo king logo

Våre kjølebiler leveres med aggregat fra Thermo King

Akershus Auto har et nært og godt samarbeid med Thermo King Norge når det gjelder å produsere kjølebiler.

I mer enn 80 år har Thermo King vært i front av utviklingen innen temperaturkontroll for transportnæringen. Vi har valgt Thermo King Norge som hovedsamarbeidspartner fordi de har lang erfaring, gode produkter og et stort og godt serviceapparat for kjølebiler spredd over hele landet.

Uansett om aggregatet til din kjølebil skal være dieseldrevet, direktedrevet, helelektrisk eller det miljøvennlige alternativet CryoTech – Thermo King leverer aggregater av høy kvalitet.

Våre kjølebiler får derfor påmontert aggregat fra Thermo King og kan fåes som kjøl/frys/varme, samt med nattdrift.

Service på kjølebil

For deg som kjører kjølebil kan service være en skikkelig hodepine. De fleste verksteder er nemlig spesialiserte på ett fagfelt og har et svært begrenset utvalg av tjenester.

Hvorfor ta service på bil, løftelem, aggregat og skap/påbygg på 4 forskjellige steder når Akershus Auto tilbyr alt på ett sted til din kjølebil? Du sparer på denne måten både tid og penger. Vårt godkjente verksted kan bistå deg med alle behov, og du får selvsagt tilbud om leiebil mens din kjølebil er på service.

Kjølebil

Frysebil

Skapbil

Book møte

"*" indicates required fields

MM slash DD slash YYYY
Tid
: