Akershus Auto

Frysebil

Frysebiler til alle transportbehov

Skal du transportere frosne varer som mat, is eller fisk trygt og uten tap av varme trenger du en skikkelig frysebil. Akershus Auto AS bygger frysebiler av høyeste kvalitet, og kan samtidig tilby både service og kundeoppfølging du ikke finner hos andre aktører i bransjen.

Våre konkurrenter synes åpenbart det er greit at du skal vente i flere måneder på å få levert din frysebil. Hvorfor ikke komme til oss og få frysebilen på veien med en gang? Akershus Auto AS har lang erfaring og vi kan tilby et utvalg av ferdige frysebiler klare for levering.

Se våre frysebiler til salgs her.

Enkelte kunder transporterer varer som krever helt spesielle spesifikasjoner, eller har unike behov eller ønsker til sin frysebil. Ta kontakt med vårt verksted i dag og de vil hjelpe deg med å bygge frysebilen du drømmer om.

Vår kontaktinformasjon finner du her.

Leter du etter en brukt frysebil?

Frysebiler med en ekstra stjerne

Akershus Auto AS bygger sine frysebiler nesten eksklusivt på modeller og chassis fra Mercedes. Uansett hvilken frysebil du har i tankene – med Mercedes og Akershus Auto AS kan vi garantere deg en kvalitet som vil gi deg misunnelige blikk langs landeveien.

Varebil

Mercedes Sprinter er en effektiv og robust modell som ofte er førstevalget blant dem som er i markedet etter ny frysebil. Går du for en Sprinter med forhjulsdrift får du blant annet en god startpris, større nyttelast, og lavere lastekant enn modellen med bakhjulsdrift. Du som kjører får fordelene av det intelligente visnings- og betjeningskonseptet og det modulbaserte oppbevaringssystemet. Akkurat som med utvalget av multimedia- og førerassistansesystem kan disse tilpasses perfekt til arbeidsoppgavene som frysebil.

Mercedes Vito kan by på topp kvalitet, god driftsøkonomi, høy fleksibilitet og sikkerhet.
De nyskapende assistanse- og sikkerhetssystemene gjør kjøringen tryggere enn noen gang tidligere. Utvalget av driftstyper er også komplett: velg enten forhjul-, bakhjul- eller firehjulsdrift. Så er det opp til deg og din bedrift å velge det som passer best for bruksområdet for din frysebil.

Frysebil

Isbil, frosne matvarer, is og fisk som skal transporteres trygt krever en isbil av god kvalitet. Våre isbiler er bygget på Mercedes-chassis, og leveres med skikkelig isolering så du kan kjøre uten varmetap selv på de varmeste dagene. Thermo King Norge leverer aggregat med mulighet for nattdrift til våre frysebiler som standard. Vi kan også levere med løsninger fra Carrier og Kerstner om ønskelig.

Skapbil

Kjølebil, med en kjølebil transporterer du varer som mat, medisiner og blomster uten varmetap, året rundt. Alle kjølebiler fra Akershus Auto AS leveres komplett med kjøl, frys og varme. Med vårt solide, egenutviklede skap kan du faktisk kjøre med større nyttelast enn det andre leverandører kan tilby. Våre kjølebiler kommer med Thermo King-aggregat med mulighet for nattdrift som standard.

Frysebiler med egenutviklede skapløsninger.

Alle våre frysebiler får vårt egenutviklede og solide skap påmontert, slik at du selv med skap og løftelem kan kjøre både fryse- og kjølevarer. Dette er ofte ikke mulig med standardskap fra andre produsenter, grunnet varmetap og manglende isolasjon i veggene.

Våre skap kommer med 6 cm tjukke isolerte vegger og tak, mens gulvet er 9 cm tykt. Med en frysebil fra Akershus Auto AS kan du kjøre frys uten tap av varme – selv på de varmeste dagene i fellesferien. Løsningene våre gir dessuten frysebilen større nyttelast enn det andre leverandører kan tilby deg. Det sier seg selv at det er bra for bunnlinja!

Skapene våre har foringer i innfestingen på bilens ramme. Dette har vi gjort for å absorbere støt og bevegelser langs veien, slik at skapet skal være ekstra holdbart over flere år. Skapene har også en særdeles kraftig helsveiset portal ved den bakre åpningen – som er festet innvendig i veggene og utstyrt med pyntekanter i aluminium. 

Skapene kan leveres med ATP-sertifikat på enten FNA- eller FRC-godkjenning.

ATP

Sertifisering

Sertifisering av skap/påbygg til kjølebil

For at et skap/påbygg skal bli GDP sertifisert må skapet/påbygget først ha et ATP sertifikat på enten FNA eller FRC godkjenning. ATP er en internasjonal avtale om transport av lett bedervelige næringsmidler. Det er to kategorier av ATP-godkjente skap/påbygg: FNA og FRC

F – Betyr at det er et kjøl/frys aggregat montert 
N – God/normal isolasjon (isolasjon beregnet for kjøl) 
R – Tykkere/bedre isolasjon (isolasjon beregnet for frys) 
A – Temperaturer fra +12 til 0 grader 
C – Temperaturer fra +12 til -20 grader 

Vi leverer kjølebiler med følgende standard:

  • Skap med integrerte surreskinner
  • Skapet har integrerte støt- og beskyttelsesplater langs gulvet
  • Skapet har integrerte stålbraketter i fremre vegg og tak for feste av kjøleaggregat, etc.
  • Integrerte kanaler for trekking av rør ved påmontering av kjøleaggregat
  • Integrerte kanaler for trekking av strøm til ryggekamera
  • Ekstra forsterkede overganger innvendige hjørner av skapet
  • Ekstra dør på høyre side med dryppkant over
  • LED-belysning på innsiden av skap
  • Underkjøringshindre for ekstra trygghet

Thermo king logo

Thermo King Norge leverer aggregat til våre frysebiler

Akershus Auto AS har lenge hatt et godt samarbeid med Thermo King om bygging av frysebiler. I mer enn 80 år har Thermo King ledet utviklingen innen aggregater og temperaturkontroll i transportbransjen.

Vi har valgt Thermo King som vår hovedsamarbeidspartner på grunn av deres lange erfaring, solide produkter og et omfattende serviceapparat for frysebiler over hele landet. Uansett om aggregatet til din frysebil skal være diesel- eller direktedrevet, helelektrisk eller det bærekraftige alternativet CryoTech – Thermo King har aggregater til å stole på.

Våre frysebiler blir derfor bygget med Thermo King-aggregater, og disse kan fås som kjøl/frys/varme, og også med nattdrift.

Komplett service på frysebil

Bedrifter med frysebiler kan oppleve at service gir uventede utfordringer. Svært mange verksteder er nemlig spesialiserte på sine enkelte fagfelt, og har dermed et begrenset utvalg av tjenester å tilby.

Med Akershus Auto AS trenger du ikke ta service på bil, løftelem, aggregat og skap/påbygg på 4 forskjellige steder – vi gir deg alt på ett sted. På denne måten sparer du både tid og penger.

Vårt godkjente verksted gjør både service og reparasjoner, og du får selvsagt tilbud om leiebil mens frysebilen er på service.

Kjølebil

Frysebil

Skapbil

Book møte

"*" indicates required fields

MM slash DD slash YYYY
Tid
: